top of page

KINDERBOEKENWEEK 2022

01 - 09 - 2022

Van 5 tot 16 oktober 2022 is het weer Kinderboekenweek! GI-GA-GROEN is het thema dit jaar. De natuur staat centraal tijdens de Kinderboekenweek van 2022. Boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over dieren in het wild en dieren dichtbij huis staan centraal dit jaar. Ook boeken over natuurrampen, het klimaat en bijzondere natuurverschijnselen passen goed bij dit thema.


Bewegend Buitenonderwijs heeft speciaal voor de Kinderboekenweek 2 lespakketten gemaakt.


Het eerste lespakket gaat over bedreigde diersoorten in het wild en over dieren dichtbij huis. Kinderen leren over de gevolgen van stroperij, de rode lijst en wat zij kunnen doen in het buitenland. De kinderen leren ook over de handige hulpjes in hun eigen tuin. Insecten zijn een belangrijke voedselbron en zij zorgen ervoor dat bloemen bestuift worden. De kinderen weten na het lezen van deze tekst hoe zij een veilig plekje voor insecten kunnen creëren. 


Het tweede lespakket gaat over natuurrampen en bijzondere natuurverschijnselen. Kinderen leren over de gevolgen van de klimaatverandering, vulkanen, aardbevingen en tsunami’s. De natuur kan niet alleen maar verwoestend zijn, want over de hele wereld kan je prachtige, bijzondere natuurverschijnselen vinden.


Maak jij gebruik van de Bewegend Buitenonderwijs lespakketten? Deel je foto's op Instagram of Facebook en tag Bewegend Buitenonderwijs!

Kinderboekenweek 2022: Over ons
Kinderboekenweek 2022: Pro Gallery
bottom of page